Zdravotní klínek aneb cesta ke zdraví

Dáváte přednost obuvi s plochou podešví nebo obuvi na klínku? Pokud patříte do první skupiny, zbystřete, možná po přečtení následujícího článku změníte názor i obuv. Zdravotní klínek vám nejen přidá pár centimetrů navíc, které jistě někteří z vás ocení, ale kromě toho vám poskytne hned několik zdravotních benefitů. Chcete vědět jakých?

Co je to klínek?

Jako klínek označujeme prostor mezi patou a podešví, který je vyplněn většinou korkem nebo dřevem. Vzniká tak podešev ve tvaru klínu, který bývá navíc potažen kůží nebo semišem. V dnešní době najdete na trhu nepřeberné množství obuvi na klínku. Začínaje sandály, teniskami, kozačkami a pantoflemi konče. Důležité je, umět si vybrat ten správný, takzvaně zdravotní, klínek.

 

Klínek versus podpatky

Prvním z benefitů je, že boty na klínku jsou teď v módě, takže se nemusíte bát, že byste nezapadli. No a teď vážně. Narozdíl od běžných podpatků vám klínek poskytne oporu, stabilitu a komfort. Mnoho žen při výběru obuvi zapomíná na správnou výšku podpatku, která by se měla odvíjet nejen od věku, ale i od účelovosti obuvi. Současně by podpatek v žádném případě neměl přesáhnout 30 – 40 mm.

Masivní a stabilní konstrukce klínku vám poskytne opravdové pohodlí a oporu. Nemusíte se bát podvrtnutí kotníku. Nemusíte si hlídat nerovnosti a praskliny v dlažbě, po které chodíte po náměstí. Dokonce se nemusíte bát rozběhnout se za rozjíždějícím se autobusem, protože na klínku se přece jen běhá lépe.

 

 

Klínek versus plochá podešev obuvi

Noha není placka. Když se podíváte na své chodidlo zespodu můžete si všimnout rozmanitého tvarování. Sami jste si možná někdy zkoušeli obtisknout svoje nebo dětské nabarvené chodidlo na papír. Pokud nemáte plochou nohu, část chodidla se vám na papír neobtiskla. Je to tak?

Postavit tak různě tvarovanou část těla, jako je chodidlo, na plochou beztvarou podešev, lidské noze neprospívá. Zdravotní klínek poskytuje mírné vyvýšení paty a napomáhá tak přirozenému pohybu. Svaly v dolních končetinách se při pohybu aktivně zapojují, tím se přirozeně posilují a udržují zdravou příčnou i podélnou klenbu.

 

Zdravotní klínek a pantofle

Jak již bylo řečeno, s klínkem jako takovým se můžete setkat na každém rohu. Pokud je ale řeč o zdravotním klínku, který byl vytvořen zdravotními odborníky, navštivte lékárny či naše Ateliéry zdravého obouvání.

Mezi oblíbenou obuv na klínku patří zejména pantofle. Dopřejte si i vy kousek pohodlí v práci, ve škole, doma nebo na krátkých procházkách po parku.

SANTÉ doporučuje:
MN-38904-ROSSO.jpeg

  1. Na našem Výprodejovém eshopu najdete poslední velikosti červených pantoflí MN/38904 ROSSO - https://vyprodej.sante-zdravotni-obuv.cz/Catalogue/Detail?id=24SG-501-BIANCO.jpeg

  2. Bílé pantofle s usňovým svrchem a stélkou SG/501 BIANCO na vás taktéž čekají zde: https://vyprodej.sante-zdravotni-obuv.cz/Catalogue/Detail?id=2539

Již nyní se můžete těšit na ,,klínkové novinky” letošního roku! Máme pro vás spoustu nových barviček, kombinací flexibilních pásků a ještě více pohodlí. Už brzy ve vašich Ateliérech zdravého obouvání!