Kneippův chodník a jeho účinky na zdraví

Na vodě jsou lidé závislí odjakživa. V dnešní době každý člověk spotřebuje denně 90 litrů vody. A to není zrovna málo. Kromě toho má voda i léčivé účinky, které lidé využívají již po staletí. Příkladem je oblíbená hydroterapie nazývaná Kneippův chodník.

Co to je Kneippův chodník?

Kneippův chodník je vodoléčebná relaxační procedura, která je založena na principu střídání teplé a studené vody. Tyto ,,zázračné” účinky vody objevil v 19. století německý kněz Sebastian Kneipp. Chodník je sestaven z několika bazénků s teplou a studenou vodou. Při hydroterapii se střídavě přešlapuje v teplé a studené vodě. Teplá voda dosahuje teploty 40 °C a studená má okolo 10 - 12 °C.

Jak hydroterapie probíhá?

Během procedury procházíte postupně srz studené a teplé bazénky, na jejichž dnech jsou drobné oblázky, které masírují nohy při došlapu. Střídáním teplé a studené vody a použitím masážních kamínků dochází k účinnému prokrvení nohou. Pokud si chcete projít Kneippův chodník, začněte v teplé vodě. V ní přešlapujte po oblázcích přibližně 1 minutu. Poté přejděte do studené vody, ve které strávíte přešlapováním 5 - 10 sekund. Tento cyklus se doporučuje několikrát opakovat. Dbejte na to, abyste vždy skončili ve studené vodě. Po ukončení celé procedury si nezapomeňte důkladně osušit nohy.

feet-gb7cee678c_1280.jpg

Účinky na lidské zdraví


Výhodou této příjemné léčebné procedury je, že si ji mohou dopřát všichni bez ohledu na věk. Pravidelnou aplikací teplé a studené vody v rámci Kneippova chodníku se vám zlepší prokrvení nohou a zvýší odolnost organismu. Mezi další pozitiva procedury patří pružnější cévy nohou a pružnost achillovy paty. Kneippův chodník slouží také jako prevence proti nachlazení, migrénám či problémům s krevním oběhem. Působí blahodárně na psychiku a po takové pár minutové procházce ve vodě se  budete cítit svěže a uvolněně.

 

Kde si můžete tuto hydroterapii dopřát?


Kneippův chodník naleznete ve všech větších aquaparcích, lázních či saunových světech. Chcete tuto léčebnou metodu vyzkoušet doma? Není problém! Vystačíte si se dvěma lavory, zaoblenými kamínky a se stopkami. Užijte si tuto relaxaci, která má blahodárné účinky nejen na vaše nohy!

Zkombinujte blahodárné účinky Kneippova chodníku se zdravou obuví SANTÉ! Na našem výprodejovém e-shopu https://vyprodej.sante-zdravotni-obuv.cz/ najdete poslední kusy obuvi za mimořádně nízkou cenu. A v našich Ateliérech na vás čekají žhavé letní novinky, které se těší na letní dobrodružství!