Hallux a vhodná obuv

Hallux valgus neboli vbočený palec je jedním z nejčastějších důvodů návštěvy ortopeda. Tato deformace palce postihuje především ženy, které nosí příliš úzkou obuv, vysoké podpatky a řídí se mottem ,,pro krásu se musí trpět”. Přitom je dnes na trhu spousta elegantní obuvi, která je anatomicky tvarovaná a poskytuje pohodlí. V následujícím článku se dozvíte, jakou obuv nosit, pokud máte některou z deformací halluxu - valgus, varus nebo rigidus.

V našem předchozím článku o halluxu se můžete dočíst, jaká jsou stádia deformace halluxu, jaká je možná prevence a diagnostika: https://www.sante-zdravotni-obuv.cz/Blog/Clanky/Hallux-valgus,-nejcastejsi-deformace-palce-u-nohou

 

Dámy, zapomeňte na úzkou obuv a vysoké podpatky


 
high-heels-g0ce11bcc6_1280.jpg

 

Pantofle N/124/3H/26 BÉŽOVÁ

Vyzkoušejte na doma, do práce či na procházku béžový pantofel s anatomicky tvarovanou prodyšnou stélkou! Obuv podpírá příčnou klenbu, čímž zabraňuje vzniku ploché nohy. Díky prodyšnému meteriálu nedochází k pocení, pomocí 2 přezek si jednoduše nastavíte šířku obuvi a 4 cm vysoká platforma zajišťuje pohodlí a stabilitu.
 

Pantofle N/124/5H/69 ČERNÁ

Obdobnou variantou je černý pantofel s anatomicky tvarovanou stélkou a oporou pro příčnou a podélnou klenbu. Šířku obuvi si snadno nastavíte pomocí 2 suchých zipů. Obuv můžete nosit taktéž jako zdravotní, pracovní, domácí nebo vycházkovou obuv. 

N-124-5H-69-CERNA.png

 

Pohodlná domácí obuv na celodenní nošení i lenošení MJ/623

Obuv je vyrobena z kvalitního materiálu s ohledem k možným deformitám nohou, jako je například hallux. Díky tomu můžete pantofle nosit jako domácí obuv po celý den a užívat si pohodlí při každém kroku. 

MJ-623-LILA.jpg

 

Elegantní i s vbočeným palcem

Jistě se ve vašem botníku nachází boty, které kvůli deformaci palce nemůžete nosit. To ale neplatí o našich elegantních modelech WD/180, WD/709 nebo WD/705! Abyste věděli, co se pod těmito tajemnými kódy skrývá, představíme vám tu nejpohodlnější obuv pro váš hallux!


Měkké odlehčené tenisky WD/180, WD/709 nebo WD/705

Jedná se o lehkou prodyšnou obuv s vyměkčenou stélkou a měkkou podešví. Obouvání nikdy nebylo jednodušší, žádné zdlouhavé šněrování ani zapínání zipů! Obuv je navíc k dostání v několika barevných variantách.

WD-709-BLACK.jpegWD-180-BLACK.jpgWD-705-LOSOS.jpg

 

Nenechte si znepříjemnit den halluxem!

Hallux umí být někdy na obtíž. Když mu bota nesedne, hned se ozve, a to většinou tehdy, když na něj nemáte vůbec čas.

Máte obavy z celodenního výletu kvůli vbočenému palci? Vyzkoušejte některý z našich vycházkových modelů! Zdravotní obuv MJ/4009, MJ/4015, MJ/6013 a MJ/4001 je jako stvořená na výlet. Snadné zapínání na suchý zip, pohodlná podešev a anatomické tvarování si oblíbí každý!


MJ-6013-CERNA.jpgMJ-4009-BORDO.jpeg

MJ-4009-CERNA.jpeg





 

Hallux není jen dámská záležitost

Není výjimkou, že hallux postihne i pánskou nohu, proto máme v SANTÉ širokou nabídku obuvi, která je vyrobena s ohledem na deformity palce u mužů. V naší nabídce najdete pohodlnou obuv na domácí nošení i na procházky po venku. 

 

 

 

 Pohodlná domácí obuv MJ/624 ČERNÁ

MJ-623-CERNA.jpg
Měkké lehké pantofle na doma, které si zamilujete! Ať už máte hallux valgus nebo hallux varus tato obuv se přizpůsobí vašemu tvaru nohy a poskytne vám pohodlí po celý den.

 

Pohodlná domácí obuv MJ/664

MJ-664-NERO-(1).JPG

Prodyšný materiál, vyjímatelná ortopedická stélka se srdíčkem a kvalitní materiál! Tato zdravotní obuv byla vyrobena s ohledem na deformace palců, proto padne každému, kdo má problémy s halluxem. Jednoduše nastavitelná šíře obuvi a kvalitní materiál vám zaručí maximum pohodlí. 

   

Vycházková obuv MJ/6092 ČERNÁ

Obuv s ortopedickou vyjímatelnou stélkou se přizpůsobí deformacím nohy a poskytne vám pohodlí. Poddajný materiál se přizpůsobí vaší noze a jednoduché zapínání na suchý zip vám umožní nastavení šířky obuvi podle vaší potřeby.

MJ-6092-CERNA.jpg 

Přijďte si obuv osobně vyzkoušet do našich Ateliérů zdravého obouvání. U nás si můžete prohlédnout celou nabídku obuvi, která je speciálně ušitá s ohledem na deformace palců a vybrat si boty, které vám nejvíce padnou. 

Těšíme se na vaši návštěvu, SANTÉ.